srijeda, 8. studenoga 2023.

Susret podupiratelja Zaklade Vigilare (Split, 4.11.2023.) & Fatimski apostoli

 Susret posebne obitelji Zaklade Vigilare članova Fatimskog apostolata i najvjernijih prijatelja i podupiratelja iz Dalmacije održao se 4. studenog 2023., na blagdan sv. Karla Boromejskog, u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu.

Susret je započeo, kako je i najavljeno, Svetom Misom u sjemenišnoj kapeli koju je predvodio don Mladen Parlov. Misu su uveličali članovi zbora crkve Gospe od Zdravlja i gđa Silvana Marunčić orguljama.

vigilare 1 
  vigilare 5

U homiliji je don Mladen je istaknuto da se sotona boji više Gospe nego Boga, jer je bila čovjek velike poniznosti, što on najviše mrzi. Pozdravio je i činjenicu što se u svom poslanju Zaklada najviše oslanja na Mariju koja se kroz povijest pokazala kao najvjernija odvjetnica Hrvatske. Prigodno je zahvalio Vigilare na svemu što čini u hrvatskom društvu, posebno što pri javnim istupima s jasnoćom stavova i u ljubavi.

Nakon Mise brojni okupljeni su se uputili u dvoranu u kojoj ih je čekao kip Gospe Fatimske i mnoge relikvije: 
sv. Josipa, sv. Leonarda Portomauricijskog, sv. Ivana Kapistrana, sv. Bernarda Sienskog, sv. Karla Boromejskog, sv. Ljudevita kralja, sv. Hipolita Rimskog, sv. Donata, sv. Huberta, sv. Roka, sv. Alojzija Gonzage, sv. Apolonija, sv. Lucije, sv. Margarete M. Alacoque, sv. Emigdija i dio groba Blažene Djevice Marije... 

vigilare susret

vigilare 4 

  gospa fatimska okrunjena

U drugom dijelu susreta svoja su izlaganja održali profesori na splitskog Katoličkom bogoslovnom fakultetu dr. sc. don Mladen Parlov i dr. sc. don Josip Mužić. Predavanja o biblijskim temeljima štovanja Marije i pobožnostima prema Gospi te povezanosti Gospe i hrvatskog naroda odslušala su se bez daha te su sve prisutne nadahnula i učvrstila u daljnjem utjecanju i pouzdanju u Marijin zagovor. Na koncu se okupljenima obratio predsjednik Zaklade dr. sc. Vice Batarelo koji je kroz prezentaciju dao pregled Gospinih ukazanja i njezinih značenja kroz povijest sve do naših dana, zaključno s prošlogodišnjom posvetom Rusije Bezgrješnom Srcu Marijinom u kontekstu fatimskih ukazanja.
vigilare 2
Bijele ruže kojima je Gospa bila ukrašena naposljetku su svi prisutni podijelili među sobom i odnijeli svojim domovima kao lijepu uspomenu. No ono najvrjednije što se ponijelo sa susreta bio je susret sa živim Bogom i sa živom zajednicom ljudi koji međusobno dijele stavove i ciljeve, pri čemu su se međusobno još više osnažili za nastavak suradnje sa Zakladom Vigilare. Vigilare iskazuje zahvalu svima koji su se, unatoč nestabilnom vremenu, odazvali pozivu na ovaj susret na koji su pristigli iz raznih krajeva Dalmacije (čak i otoka!), a posebnu dobrodošlicu iskazuje onima koji su tog dana odlučili postati novi članovi Fatimskog apostolata i tako započeli još intenzivniju uključenost u aktivnosti  Zaklade.

dvorana domjenak
 

Izvor teksta i većine fotografija: VIGILARE

 

Nema komentara:

Objavi komentar